Mijn week #2

Alweer een week voorbij! Het gaat toch sneller dan je denkt als je het probeert bij te houden in een dagboek. Daar komt bij dat het nog niet in mijn dagelijkse routine zit om veel foto’s te maken. Het is wel erg leuk om dit te doen: zo maak je wat meer foto’s van je dagelijks leven, én let je meer op de speciale momentjes tussendoor. Kijk je mee naar weer een week?

 

Zondag

Vorige week zondag waren we in Dordrecht om de verjaardag van het neefje van Constantijn te vieren. Hij werd alweer 3 jaar. Het was een erg gezellige dag waarop we veel familie weer voor het eerst uitgebreid hebben gesproken sinds onze huwelijksreis. We konden heerlijk buiten zitten in de tuin, in het zonnetje!

Zo’n leuke taart, met een foto van zijn lievelingsknuffel erop 🙂 !

Op weg terug naar huis aten we een vegetarische kipburger bij de McDonalds. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik daar iets heb gegeten, super dat ze nu twee vegetarische burgers in de aanbieding hebben! Ik vond ‘m op zich wel lekker, je proefde alleen wel dat er veel zuivel in zat, dus voor vegans is deze burger niet geschikt.


Maandag

Op maandag had ik een vergadering van het interne kwartaalblad bij ons op het kantoor. Er is me gevraagd om iets te schrijven over hoe het is om een laatstejaars PhD te zijn. Ik vind het altijd leuk als mensen geïnteresseerd zijn in wat mijn werk inhoudt, maar ik had aan het begin van de week net even een motivatiedipje… Ik besloot het schrijven van het stuk maar even uit te stellen naar een moment waarop ik het allemaal weer wat positiever inzag. Later in de week ging dat gelukkig alweer beter, dus ik zal het binnenkort maar eens opschrijven. Misschien ook wel leuk voor op deze blog?

Ik maakte de onderstaande foto toen ik terugkwam van mijn werk. Veel mensen maken foto’s vanaf dit standpunt – wie weet is dit wel het meest gefotografeerde uitzicht in Leiden! Ook door mij, want ik heb al ik-weet-niet-hoeveel foto’s gemaakt op deze plek. Maarja, can you blame me? Het is ook gewoon echt heel erg mooi!


Dinsdag

Dinsdag was mijn Delft-dag, een werkdag bij mijn collega’s in Delft. Op dinsdag is het altijd vrij druk op het kantoor, en dat is de reden dat ik vaak op woensdag naar Delft ga. Dan vermijd ik de drukte een beetje, en hou ik de flexplek niet bezet als het al een drukke dag is. Maar dit keer was ik er dus wel op dinsdag, en dat was ook wel weer gezellig, omdat ik dan meer collega’s zie. Ik had een afspraak met mijn begeleidster in Delft, wat altijd uitmondt in een gezellig gesprek 🙂

Een lieve collega van het secretariaat heeft me geholpen om een website te vinden waar je de thee kunt bestellen die in Delft altijd bij de koffie-en-theeautomaat staat. Ik heb me er een ongeluk naar gezocht in supermarkten, maar het blijkt dat deze specifieke thee alleen te bestellen is via websites voor kantoorartikelen. Het is de Lipton Rooibos Spice, heel erg lekker! Deze thee zit ook in een normaal ‘papieren’ theezakje. Ik weet niet was het is met die driehoekige theezakjes van Lipton, misschien maakt dat materiaal de smaak van de thee anders, maar ik vind dat echt minder lekker. Heeft iemand van jullie dat ook? Of ben ik gewoon heel kieskeurig? In elk geval, ik heb gelijk 6 doosjes van deze thee besteld, dan hebben we het komende jaar genoeg, haha!


Woensdag

Woensdag was het een drukke dag. ‘s Ochtends voor het werk heb ik nog wat foto’s van de bruiloft naar vrienden en familie gestuurd, ik had een afspraak met mijn begeleidster in Leiden, ik moest nog een cadeautje kopen, en ‘s middags was er de promotie van een collega. Een oud-collega van Constantijn promoveerde net voor mijn collega, dus ik had tussendoor nog net genoeg tijd om hem te feliciteren en wat kennissen van ons gedag te zeggen. Toen haastte ik me naar de Senaatskamer, waar mijn collega haar promotie had. Het is zo’n mooie statige kamer, met allemaal portretten van professoren. Ze hebben sinds ik er de vorige keer was portretten van vrouwelijke professoren toegevoegd, echt cool!

‘s Avonds gaf mijn collega een diner ter gelegenheid van haar promotie. Omdat ze Vietnamees is, lag het voor de hand dat we Vietnamees gingen eten! Het was heel lekker en gezellig met al haar collega’s, vrienden, en haar ouders die speciaal uit Vietnam waren overgevlogen om erbij te zijn. Zo leuk om iedereen helemaal trots te zien!


Donderdag

Donderdag begon ik om 07:00 met werken, want om 09:00 zou ik een Skype afspraak hebben met één van mijn promotoren. Ik wilde dat eerst nog even goed voorbereiden. Daarna heb ik de rest van de dag besteed aan het herschrijven van een artikel. Het was dus gewoon een volle werkdag waarin er niet veel bijzonders gebeurde. ‘s Avonds kookte ik een recept: bietenrisotto met feta en munt. Het was heel lekker!


Vrijdag

Omdat Constantijn vroeg op moest voor de lessen die hij moest geven, was ik ook vroeg wakker. Ik kon die tijd mooi gebruiken om voor werktijd het huis nog even te stofzuigen. Toen ik daarna naar mijn werk liep door een klein park, viel het me op dat het daar één grote rotzooi was met lege blikjes, flessen en chipszakken. Echt zo zonde van zo’n mooi stukje groen! Ik heb bij een koffietentje iets verderop een vuilniszak gevraagd, en ben de troep gaan opruimen. Als er zoveel rommel ligt, nodigt dat alleen maar uit tot meer rommel. En het kostte me nog minder dan 5 minuten om de boel weer netjes te maken! De mensen van de koffiezaak waardeerden het erg dat ik het park voor hun deur weer netjes had gemaakt, en ik kreeg een lekker croissantje mee. Als iedereen wat zwerfafval in zijn/haar buurt zou oprapen, zou dat al heel veel schelen voor het straatbeeld denk ik! ‘s Middags was het hard gaan waaien, de kastanjes waren al uit de bomen gewaaid. Als ik kastanjes zie kan ik het niet helpen, dan moet ik er gewoon een paar oprapen. Een gewoonte die ik van mijn oma en moeder heb overgenomen 🙂


Zaterdag

Zaterdag was een heerlijk rustige dag. Ik heb het fotoboek van onze vakantie in Noorwegen afgemaakt, en we zijn samen even de stad in geweest. Ik had iets besteld bij de C&A dat ik wilde ophalen, en Constantijn wilde graag naar de bibliotheek. Dat is altijd zo’n gezellig uitje vind ik, samen naar de bieb! Natuurlijk had ik weer veel te veel boeken gezien die ik wel wilde lezen. Uiteindelijk namen we deze mee naar huis:

We liepen over de markt terug. Ik kocht ingrediënten om zelf muesli samen te stellen, en van Constantijn kreeg ik deze mooie krans!


Zondag

‘s Ochtends hebben we nog even wat klusjes in en rond huis gedaan, en ‘s middags gingen we met de trein richting Enkhuizen, naar mijn vader en zijn vrouw toe. Zij hebben twee dochters, mijn halfzusjes dus, en de jongste was zaterdag alweer 7 jaar geworden! Het was erg gezellig en de meisjes kletsten ons natuurlijk weer de oren van het hoofd 😉 . Ook verloor ik spectaculair met een woord-dobbelspelletje. Nadat we ze allebei nog even hadden voorgelezen en een welterusten-kus hadden gegeven, bracht mijn vader ons heel lief weer met de auto thuis.

 

Het was weer een hele leuke week! Moet je nou kijken de foto hierboven, wat een grote meiden zijn het toch al. Ik ben een trotse grote zus 🙂 . Het weer is binnen een week wel helemaal omgeslagen, van nazomer naar echt guur herfstweer. Vorige week zondag zaten we nog buiten in de zon, en deze zondag goot het van de regen en hebben we voor het eerst de verwarming weer aan gehad.

Welke dingen hebben jullie deze week meegemaakt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *