Mijn week #1

Het leek me leuk om een weekoverzicht te schrijven met foto’s erbij, als een soort dagboekje :-). Ik zie dat meerdere bloggers dit doen; dit is geen nieuw idee natuurlijk. Ik weet nog dat ik in 2012 een geschreven dagboekje bijhield, met wat ik elke dag had gedaan. Ik maakte elke dag ook foto’s met mijn mobiel, printte die dan uit en plakte die erbij! Lekker oldschool! Ik vond het altijd heel leuk om te doen, dus laten we kijken of het op een digitale manier net zo leuk is!

 

Zaterdag

Ik begin bij afgelopen zaterdag, want dat was een hele leuke dag! Ik deed ‘s ochtends boodschappen en heb verder de hele dag af en aan in de keuken gestaan, want ‘s avonds zouden er vrienden komen eten. Het was heerlijk om weer eens een dagje rustig te kokkerellen. Ik heb de caponata gemaakt uit het kookboek van Lisa goes Vegan. Ik had zo’n enorme bak groente gemaakt! We hadden de dagen erna nog over. Ook maakte ik een heerlijke vegan tiramisu! En als voorafje een zelfgemaakte pizza met uien en kaas. Jammie! We hebben lekker geborreld, gegeten en gekletst die avond!

 

Zondag

Op zondag deden we een aantal klusjes die waren blijven liggen. Stofzuigen, opruimen, aan de fotoalbums van ons trouwen en onze huwelijksreis werken. En ik schreef mijn eerste blogpost over onze reis naar Ecuador. ‘s Avonds aten we pizza bij mijn schoonouders. Ik had een “gezonde” pizza met een roze bietenbodem!

 

Maandag

Maandag heb ik de hele dag gewerkt en de training voorbereid die ik ‘s avonds zou geven. Ik begeleid 4 bijeenkomsten van een professionele leergemeenschap, waar docenten bij elkaar komen om na te denken over het verbinden van onderzoeks- en ontwerpactiviteiten in projecten. Nadat ik samen met een collega alles had voorbereid, startten we de bijeenkomst om 4 uur met de Marshmallow challenge. Het was hilarisch en uiteindelijk hadden we best een hoge toren gemaakt! Wil je ook zo’n challenge doen? Kijk dan zeker eens dit filmpje!

 

Dinsdag 

Dinsdag heb ik gewerkt, en een cadeautje afgemaakt voor een collega die ging promoveren. De foto hieronder is op mijn kantoor, van een week geleden. Kijk, mijn nieuwe collega’s uit het Honderdbunderbos ;-)! Een collega heeft ze tijdelijk op onze werkkamer gezet tijdens zijn verhuizing. ‘s Avonds heb ik gesport, voor de eerste keer Club Battle. Normaal ga ik altijd samen met een vriendin naar Piloxing, maar dit wordt helaas niet meer gegeven. Club Battle lijkt er gelukkig wel erg op, alleen moet je er af en toe trappen voor geven in de lucht! Dat had ik nog niet zo onder de knie, haha. ‘s Avonds heb ik een stukje geschreven voor de blog.

 

Woensdag

Woensdag had ik een afspraak met al mijn begeleiders, en hebben we het gehad over hoe het ervoor staat met mijn PhD project. Ik had een hele volle agenda opgesteld omdat ik nu aan drie artikelen tegelijk werk. Gelukkig is alles wel aan bod gekomen. Daarna lunchte ik met mijn collegaatje, die ik alleen zie als ik in Delft werk. Altijd gezellig om weer bij te kletsen en een goede manier om bij te komen van zo’n intensieve werkafspraak. Ik haalde een lekker broodje falafel. ‘s Middags was de promotie van een collega in Leiden, met aansluitend een borrel. Het was erg leuk, maar ik ben vergeten foto’s te maken. Dan maar een foto van een leuk bord dat ik op straat tegenkwam deze week!

 

Donderdag

Donderdag heb ik ‘s ochtends eerst wat thuis gewerkt terwijl ik er een wasje in deed. Daarna liep ik langs de winkels naar mijn werk (heel gevaarlijk… ik heb een nieuw vest gekocht). Daarna heb ik het gesprek van onze bijeenkomst gisteren samengevat. Dat doe ik altijd, even voor mezelf op een rij zetten wat er besproken is en wat er de komende maand gedaan moet worden. Toen bereidde ik de vergadering van vanavond voor, want ik mocht aanschuiven bij een groep didactici om na te denken over het vak NLT (natuur, leven en technologie). Erg leuk om bij betrokken te zijn, want toen NLT er net was, in 2007-2008, heb ik op de middelbare school zelf een proef-NLT-module mogen doen! Ik gaf die avond ook nog een presentatie over mijn onderzoek tijdens de vergadering. Daarna reisde ik uit Utrecht terug naar Leiden en schoof aan bij een etentje met mijn vrienden van de studie. Ik was nog net op tijd voor het toetje!

 

Vrijdag

Overdag heb ik gewerkt, en ik ben iets eerder naar huis gegaan om nog even een beetje uit te rusten. Onderweg kocht ik nog een cadeautje voor de vriend van mijn zusje, die vierde ‘s avonds namelijk zijn verjaardag. Ik kocht twee leuke tijdschriften voor hem bij de AKO. Op één van de bladen zat een 2e tijdschrift gratis actie, dus toen heb ik de National Geographic Traveler nog meegenomen voor mijn man Constantijn. We wilden ‘s avonds even snel wat bij de Eazie halen op weg naar het station, maar manmanman wat een lange wachttijd was het daar zeg. Niet normaal! We hebben ruim 45 minuten moeten wachten. Dat is me nog nooit overkomen. Daarna schoot ik er als een speer vandoor naar de trein, om naar de verjaardag van de vriend van mijn zusje te gaan. Gelukkig was ik maar een halfuurtje later dan gepland. Ik ben niet superlang gebleven, en onderweg terug naar huis heb ik het luisterboek van Fantastic Beasts (geschreven door J.K. Rowling, voorgelezen door Eddie Redmayne) uitgeluisterd. Echt een aanrader!

 

Zaterdag

Vandaag heb ik heerlijk uitgeslapen, tot half 10! Daarna maakte ik me druk over een email van één van mijn professoren (dat zal me leren om in het weekend mijn werkmail te checken :-(…), maar gelukkig kon ik het al snel weer relativeren. Ik heb ‘s ochtends het fotoalbum van onze vakantie besteld, en ‘s middags gingen we lunchen bij Leidsch Beleg, waar ze een broodje Dutch Weedburger hadden, Constantijns favoriet! Daarna deden we samen boodschapjes bij een nieuwe toko en we kochten een bos bloemen. Thuis heb ik nog ruim 1,5 uur op bed gelegen en geslapen, zo moe was ik van deze drukke week. Constantijn maakte ‘s avonds lekkere nasi met de ingrediënten die we vandaag gekocht hadden. ‘s Avonds hebben we nog wat opgeruimd, en Constantijn speelde de nieuwe Tomb Raider, die gisteren is uitgekomen. Het spel ziet er echt heel erg vet uit!

 

Hoe was jullie week?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *