Mijn week #3

Ik weet niet helemaal zeker of het me elke week gaat lukken om dit dagboekje bij te houden. Op sommige dagen maak ik gewoon niet zoveel foto’s, of maak ik niet zoveel mee. Maar ik doe het voornamelijk voor mezelf omdat ik het leuk vind om een weekoverzicht te maken, en als het eens een weekje niet lukt, of 2-weken-in-1-post wordt, dan kan dat natuurlijk ook. Daar gaan we weer!

 

Maandag

Het was weer eens tijd om grondig in de artikelen te duiken op mijn werk. Dat was wel even wennen, want ik was de laatste weken juist bezig met het afronden en schrijven van artikelen. Het was weer even inkomen. Onderweg naar huis kocht ik wat extra boodschappen, waaronder bananen, waarvan ik ‘s avonds bananenbrood heb gebakken!


Dinsdag

Op dinsdag ging ik na het werk wandelen met een vriendin. Dat was heel gezellig! Toen ik thuiskwam heb ik gekookt en gestreken. Ik strijk eigenlijk bijna nooit, want we hebben geen kleding die echt vreselijk kreukt in de was, maar het is natuurlijk wel altijd netter. Onze grote strijkplank staat in een nauwe nis naast onze kledingkast, en ik moet altijd eerst met het wasrek en de ladder stoeien voordat ik de strijkplank daaruit gewurmd krijg. Vandaar dat ik laatst bij de Ikea een tafelstrijkplank heb gekocht. Die is kleiner, makkelijker op te bergen, dus ook makkelijker te pakken. Was mijn gedachte. En het ging best goed, ook met broeken en overhemden! Ik voelde me helemaal chique met onze kreukvrije kleding 🙂


Woensdag

Op woensdag zou ik eigenlijk in Delft werken, maar mijn dagelijks begeleidster met wie ik daar een afspraak had was ziek. Dus toen bleef ik maar in Leiden. Ik heb werkelijk de hele dag besteed aan het lezen van één artikel. Ik dacht dat ik gewoon een langzame dag had, maar zag later dat het artikel 60 pagina’s telde! Toen vond ik het ineens wat minder gek dat ik zo lang aan het lezen was geweest. Ook ben ik nog de stad in geweest, en heb ik mooie nieuwe schoenen gekocht. Ben er heel blij mee!


Donderdag

Op donderdag was Constantijn ziek. Ik ben in de lunchpauze maar even naar huis gegaan om te kijken hoe het ging en om lunch voor ons te maken. Gelukkig hadden we nog strepsils, citrosan, en gember in huis. En er waren nog eucalyptuskristallen (nog uit Marrakech) om mee te stomen.

‘s Middags heb ik een artikel opnieuw ingestuurd naar een wetenschappelijk tijdschrift, nadat ik alle commentaren van reviewers had verwerkt. Fingers crossed! Tussendoor ben ik ook nog naar de kapper geweest, heb ik onze fotoboeken opgehaald bij de Kruidvat, en ‘s avonds heb ik nog met een vriendin gewandeld. Omdat ik vandaag zoveel op mijn fiets door Leiden gecrosst ben, heb ik wel goed kunnen genieten van het mooie herfstweer.


Vrijdag

Vrijdag was er een bakesale op het werk van collega’s. Ze hadden allemaal heerlijke taarten gebakken. Iedereen kon een bijdrage geven voor het goede doel: Stichting Vluchtelingstudenten. Daar was zaterdag een sponsorloop voor vanuit de Universiteit Leiden: de Leiden Science Run. Ik heb, na mijn bijdrage in het potje te hebben gedaan, gesmuld van het lekkers!

Ik probeer ook wel gezond te blijven: met zoveel groen, moet het wel goedkomen, toch? Constantijn was vandaag gelukkig ook weer genoeg opgeknapt om te gaan werken.


Zaterdag

Zaterdag was het eindelijk zover, we gingen wandelen met alpaca’s! Ik had er echt al weken naar uitgekeken. Het was een superleuke ochtend met de dieren, ze zijn heel erg zacht en echte kuddedieren. Die van ons wilden zo graag naast elkaar lopen, dat ik af en toe bijna werd geplet tussen twee alpaca’s. En we hadden ook nog eens supermooi weer. Ik was echt helemaal blij 🙂

‘s Avonds gingen we met vrienden een pannenkoek eten en naar de nieuwe film van Johnny English. Ik heb weer heel hard gelachen om Rowan Atkinson, het was een hele leuke avond.


Zondag

Zondag was een dag waarop ik veel klusjes gedaan heb. Dat moest ook echt even gebeuren. De was, het bed verschonen, opruimen… Ook was ik een beetje zenuwachtig omdat ik maandag een presentatie/workshop moest geven voor mijn werk, dus ik wilde me daar mentaal een beetje op voorbereiden. Ook deden we nog wat boodschappen en maakte ik onderweg onderstaande foto. Je kijkt er soms een beetje langs als je er woont, maar Leiden is echt een hele mooie stad!

Dat was deze week alweer! De presentatie is inmiddels ook al achter de rug en ging gelukkig goed. Op de één of andere manier vind ik het dan toch altijd weer spannend van tevoren, hebben jullie dat ook? En op het moment zelf was het gewoon heel erg leuk om te doen en had ik nergens meer last van!

Hoe was jullie maandag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *