Het jaar 2018

Ik lette even niet goed op en toen was 2018 alweer voorbij! Wat is de tijd snel gegaan, en wat was het een prachtig jaar! Het jaar waarin ik getrouwd ben met de liefste man op de wereld, waarin we prachtige reizen maakten, en ik weer stappen heb gezet in mijn PhD traject. Ik heb besloten per maand een overzicht te maken van alle bijzondere momenten. Het zijn er zo veel dit jaar, ik ben erg dankbaar voor al het moois dat ik heb meegemaakt! Om te voorkomen dat ik hier een veel te rooskleurig beeld schets van mijn leven, hierbij een disclaimer: ja, er waren ook mindere momenten. Ik ga daar nu niet teveel op in, maar een tipje van de sluier kan ik wel oplichten: stress over mijn artikelen en frustraties over mijn PhD waren mij niet vreemd (#phdlife). Gelukkig duurden die periodes dit jaar niet al te lang, en kan ik zeggen dat ik met een goed gevoel de kerstvakantie ben ingegaan. Kijk je mee naar mijn afgelopen jaar?

Januari

In januari is er niet veel schokkends gebeurd, maar ik heb wel meerdere gezellige afspraken gehad met vriendinnen, waaronder deze high tea. Januari is de ideale maand om lekker af te spreken met iedereen die je voor en rond de kerst niet hebt kunnen zien, en om het jaar goed te starten met een maand vol vriendschap!

Februari

In februari zijn Constantijn en ik in ondertrouw gegaan! Wat vond ik dat ontzettend leuk, ik kon haast niet wachten tot onze echte bruiloft. We vierden het ‘s middags met een taartje, en ‘s avonds met een etentje. Ik liep de hele dag (en de dag erna) rond met een lach van oor tot oor!

Ook maakten we een prachtige winterreis naar Noorwegen. Hoogtepunten waren toch wel de staafkerk in Oslo, schaatsen op het plein, de adembenemende treinrit van Oslo naar Bergen, en de fjordencruise naar Mostraumen. Meer hierover in de reisblogs, maar ik kan deze reis iedereen aanraden!

Maart

In maart ging ik voor het eerst in mijn leven naar de Verenigde Staten, en wel voor de NARST (National Association of Research in Science Teaching) conferentie. Ik ging gezellig met mijn collega’s, en ik zal deze reis met hen niet snel vergeten. De conferentie was in Atlanta, Georgia, en buiten de presentaties en sessies door hebben we ook nog wat van de stad kunnen bekijken. De hoogtepunten waren ontbijten met wafels in het super-Amerikaanse Waffle House, en het Georgia Aquarium waar ik ruim een halfuur gefascineerd heb staan staren naar walvishaaien, mantaroggen en zeeschildpadden in een enorm aquarium! Het was ook geweldig om een keer te spreken voor internationaal publiek, en de auteurs van verschillende artikelen die ik goed ken in het echt te ontmoeten. Na de conferentie kwam ik helaas wel ziek thuis (bedankt, vliegtuigairco).

Qua opleidingsgerelateerde gebeurtenissen was maart een drukke maand, want Constantijn kreeg ook zijn diploma van de lerarenopleiding. Zijn 2e masterdiploma! De uitreiking was heel mooi en bijzonder met al zijn (stief)ouders en mijn collega’s. Ik ben echt ontzettend trots op hem!

April

April vind ik altijd een leuke maand, want de lente begint dan echt zichtbaar te worden in de natuur, Constantijn is jarig, en dit jaar waren we in april ook nog eens 5 jaar samen! We zijn naar een voorstelling van De Wereldband geweest, en ik ging met een collega naar Elfia. Ik vind cosplay echt leuk, en ik wil er in 2019 ook graag weer tijd voor maken. Ook bezochten we een herdenking in het LUMC, voor Constantijns overleden broertje. Niet echt leuk, maar wel heel mooi. Tijd vrijmaken voor en aandacht besteden aan rouw is zo belangrijk.

 

Mei

Mei was een drukke maand. Ik ben met mijn moeder gezellig een weekendje naar Antwerpen geweest, en ik vierde mijn verjaardag. Het was heerlijk weer en we gingen op de fiets naar de Keukenhof, één van mijn favoriete voorjaar-uitjes!

Foto door RiCon Fotografie

Ook hadden Constantijn en ik onze Loveshoot met de fotografen die ook onze bruiloft zouden fotograferen, in Arboretum Trompenburg. Echt een prachtige ‘hidden gem’ in Rotterdam! Hier konden we ons hart ophalen met onze liefde voor botanische tuinen.

Juni

Foto door Siebe Baarda Fotografie

In juni hadden Constantijn en ik allebei onze vrijgezellenfeestjes! Ik was zo verrast door wat mijn zusje en vriendinnen allemaal hadden georganiseerd. Een feestelijke picknick in het park, foto’s maken en als klap op de vuurpijl iets dat al heel lang op mijn wishlist stond: SUPpen!

Voor mijn werk ging ik naar een conferentie in Nijmegen samen met mijn leuke collega’s, en kreeg ik het bericht dat mijn 1e artikel geaccepteerd was voor publicatie!

Juli

Foto door RiCon Fotografie

Deze maand stond helemaal in het teken van onze bruiloft op 18-07-2018. Het was een geweldige dag! Echt de mooiste dag van mijn leven. Het ja-woord geven aan mijn grote liefde, omringd door vrienden en familie op een prachtige plek: de dag had niet beter kunnen zijn. Ik lijk wel een blij kuiken dat uit een paasei komt in die bakfiets, maar zo voelde ik me ook gewoon, echt ontzettend blij en gelukkig. Het staat als een paal boven water: dit was het ultieme hoogtepunt van 2018!

En dit was het hoogste punt van 2018! Op 5100 meter hoogte, op de Chimborazo vulkaan in Ecuador, tijdens onze huwelijksreis. Wat hebben we een prachtige reis gemaakt waarin we zoveel gezien hebben: tropisch regenwoud, hooglanden, Inca-ruïnes, koloniale steden, besneeuwde vulkanen en kustgebieden. Ik ben superdankbaar dat ik deze reis mocht maken met mijn grote liefde, beste maatje en inmiddels: man!

Augustus

In augustus vervolgde onze huwelijksreis zich naar de ultieme bestemming voor twee biologen: de Galapagoseilanden! Het was superbijzonder om hier te zijn, en alles wat je normaal alleen in een natuurdocumentaire met David Attenborough ziet, nu ook echt zelf te zien. De reuzenschildpadden, zeeleguanen en blauwvoetgenten waren fantastisch om in het echt te zien! Ook snorkelden we door een klif waar wel 20 witpunthaaien onder ons zwommen…

Vlak voor het einde van de zomervakantie kwam mijn lieve zusje nog bij ons logeren, en maakten we een uitstapje naar Naturalis.

September

In september begon het gewone leven weer, en startte ik met een professionele leergemeenschap voor docenten. Ik heb er veel plezier in gehad om deze bijeenkomsten samen met een collega te organiseren en te begeleiden. Ook gingen we wandelen met alpaca’s, dat was echt geweldig!

Oktober

In oktober heb ik mijn 3e artikel kunnen insturen, toen heb ik wel even een vreugdedansje gemaakt. Dit artikel heeft me redelijk wat frustratie bezorgd, maar ik ben blij met onze uiteindelijke versie. Ook hebben we een weekje herfstvakantie gehad waarin we ons eigen tv-meubel in elkaar hebben geklust. We hebben de pasgeboren kiwi bekeken in Avifauna (zo schattig!) en ik had een leuke familiedag op de planning staan! Zo leuk om bij te kletsen met alle ooms, tantes, neven en nichten. Want op onze bruiloft was daar toch niet echt uitgebreid gelegenheid voor, haha.

November

November was een hele leuke maand: we gingen spontaan een avondje naar de musical de Lion King, en we hebben veel familie gezien door verjaardagen en een familieweekend in Landal Coldenhove. Het was heerlijk om er even tussenuit te zijn en met mijn moeder, zusje en onze mannen boswandelingen te maken en haardvuurtjes te stoken.

December 

 

December begon uitstekend met een trip down memory lane naar Hounslow, Londen, waar Constantijn in 2016 gewoond heeft. Het was zo leuk om daar door alle bekende straten te lopen en kerstspulletjes te shoppen bij de Wilko en de Asda. Ook vierden we gezellig Sinterklaas met zijn tweetjes, en ik ook nog met vrienden, een jaarlijkse traditie. Mijn fiets schee ermee uit, dus heb ik sinds december (met dank aan de fietsenkennis en -kunde van een vriend van Constantijn) een nieuwe fiets. Ik zong in een kerstkoor, en ook heb ik geholpen met het organiseren van een kerstkoor op het werk, wat heel leuk was.

Het was erg leuk om kerst te vieren met onze families, en voor het eerst organiseerde ik zelf ons traditionele familiediner bij ons thuis! Ook bakte ik met mijn moeder kniepertjes (zoete Drentse wafeltjes), een traditie die met oma begonnen is en wij nu voortzetten.

Nou, dat was het jaar 2018 in vogelvlucht. Ik ben heel blij dat ik zoveel mooie momenten heb mogen meemaken met mijn man, mijn vrienden en familie.

De allerbeste wensen voor 2019!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *